A FILMHARMONIKUSOK

9 olyan magyar filmkészítő csoportja, akik mindegyüttesen jelentős számú dokumentum- és játékfilmet, valamint más audiovizuális művet hoztak létre eddig.

Díjaik között szerepel a Magyar Filmszemle fődíjától a Legjobb  Európai Filmért járó Felix-díjig számos jelentős hazai és nemzetközi elismerés.

Tagjai számtalan projektben, intézményben, cégben és produkcióban dolgoztak íróként, rendezőként, producerként, menedzserként, művészeti igazgatóként, kreatív munkatársként, vizuális művészként, sőt színészként is fontos magyar és nemzetközi produkciókban.

Vezető és felelős művészi alkotókként valamint a produceri, gyártási munka területén tapasztalatokat szereztek alacsony-, közepes- és – a magyar viszonyokhoz mérten – nagy költségvetésű (8 millió Euro) produkciókban.

Az európai bővítés küszöbén úgy döntöttek, hogy tapasztalatukat és tudásukat egyesítve érdekcsoportot hoznak létre, hogy felkutassák az új lehetőségeket, és hogy szembenézzenek az újonnan felbukkanó filmes horizont kihívásaival.

Sok éves filmes tapasztalatuk ellenére több mint készek arra, hogy alaposabban megismerkedjenek a professzionális európai filmkészítéssel, hogy tehetségükkel, tudásukkal és lelkesedésükkel hozzájáruljanak a fejlődő európai filmiparhoz és -piachoz, és hogy ily módon is részt vállaljanak Európa kulturális identitásának alakításában.


TAGOK:

Bereményi Géza Bereményi Géza
Can Togay Can Togay
Csáky Attila Csáky Attila
Ferenczi Gábor Ferenczi Gábor
Forgács Péter Forgács Péter
Gödrös Frigyes Gödrös Frigyes
Jancsó Zoltán Jancsó Zoltán
Monory-Mész András Monory-Mész András
Xantus János Xantus János