Hunyadi, az Isten kardja

A Hunyadi, Isten kardja az európai történelem egyik legizgalmasabb és legmegindítóbb történetét meséli el. A film rendkívüli szerepet kínál egy nagy formátumú színésznek, olyan különleges alakítás lehetőségét, melyre minden színész vágyik egyszer pályafutása során.

Az epikus történet egyszerre több szálon bontakozik ki.

A film mindenek előtt egy saját erejéből felemelkedett ember drámája, aki korának egyik legrettegettebb hadvezére lesz. A lebilincselő történet középpontjában áll még Hunyadi közvetlen családja: idősebbik fia, akit utódjának és Magyarország királyának nevel, és a kisebbik, Mátyás, akitől nem vár sokat. A sors és a történelem különös fordulatai révén azonban éppen a nem túl nagyravágyó Mátyás az, akit királlyá választanak, és aki később híres reneszánsz udvart teremt maga körül, műveltségével és uralkodói tehetségével kiérdemelve az egész civilizált Európa tiszteletét.

A Hunyadi azonban nem csak egy ember, egy család drámája, hanem magával ragadó történelmi eposz is fergeteges csatajelenetekkel, látványos helyszínekkel (egyebek mellett Róma, Konstantinápoly, a reneszánszkori Buda), és nem utolsósorban színes történelmi alakokkal, akik szenvedéllyel, hősiességgel, szerelemmel és cselszövéssel itatják át az egész történetet.

A nagyerejű apa és hadvezér figurája mellett a film kitűnő alakításokra kínál lehetőséget a két Hunyadi fiú, a feleség, a török szultán és a pápa szerepében.

Az elmúlt évek filmtermése azt bizonyítja, a történelmi témájú filmek reneszánszát éljük. A film készítői méltán bíznak abban, hogy a Hunyadi, Isten kardja megrendítő drámája, látványos akciójelenetei és különleges színészi alakításai nagy érdeklődést keltenek majd az egész világon.